Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВТУ инсталира стерилизатори в 20 от големите си лекционни зали

Великотърновски университет
Снимка: www.uni-vt.bg

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ инсталира стерилизатори в 20 от големите си лекционни зали. Това ще позволи при присъственото начало на академичната година в тези аудитории да има повече от 50% заетост на студенти.

Великотърновският университет е наел външна фирма, която да прави ежедневната дезинфекция на учебните корпуси. Ректорът проф. Христо Бонджолов призова по-големите потоци студенти да се редуват присъствено в аудиториите. Лекциите ще бъдат публикувани и в електронен формат. 

Всеки студент без личен лекар във Велико Търново може да ползва пунктовете за ваксинация, това не означава, че въвеждаме задължителна имунизация, коментира проф. Бонджолов: 

„Няма да ограничаваме достъпа на ваксинирани и неваксинирани“. 

Държавната поръчка за прием е изпълнена на 99,99 %. Академичната година ще бъде открита на 27 септември, тържеството няма да е присъствено, посочи още ректорът на ВТУ. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.