Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин тази вечер в Русе

Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин
Снимка: Ани Петрова

С концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин и солист кларнетиста Кристиян Калоянов продължава тази вечер фестивалната програма на "Мартенски музикални дни" в Русе.
Програмата от пет рапсодии, с която симфоничният оркестър на БНР се завръща на фестивалната сцена в Русе, е внимателно подбрана от маестро Кадин и включва произведения на Веселин Стоянов, Клод Дебюди, Ференц Лист, Джордже Енеску и Панчо Владигеров.

"Щастливи сме, че след няколкогодишна пауза се връщаме в Русе, обичаме русенската публика и се надявам, че това е взаимно. Днес е празник, Ден на Независимостта и нашата програма по някакъв начин стана тържествена. Ще я завършим с "Вардар" на Владигеров и започваме с рапсодия на Веселин Стоянов. Има определен символизъм. Така че концертът в Русе е много важен за нас и това за нас ще бъде сериозен допинг преди откриване на сезона в София".

Това каза диригентът Марк Кадин и покани публиката в Русе да чуе и солиста Кристиян Калоянов, който също е част от оркестъра на БНР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна