Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителството на новата болница в Ямбол ще приключи до март

Снимка: Даниела Костова

Строителството на новата болница в Ямбол ще приключи до март следващата година, уточни областният управител на Ямбол Георги Чалъков. За нейното доизграждане са предвидени 27 млн. лева. Подготвя се и план сметката за необходимите средства за оборудването на сградата.

Сроковете по изпълнението на проекта за дострояването на болницата не са нарушени, увери Чалъков след изнесена в социалните мрежи информация, че строителството е прекратено: 

В болницата са приключили всички работи по системите - ВиК, ОВК- газова система, електрически системи. работи се по вътрешните елементи вътре в стаите, мазилки, предстои полагането на подовото покритие, така че работи се съобразно графиците, които са уточнени между изпълнителя и възложителя. 

Предстои ръководството на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ да поиска от Министерството на здравеопазването втория предвиден паричен транш в размер на близо 5,5 милиона лева, допълни  Георги Чалъков. Подготвя се и  план – сметка за болничното оборудване на новата сграда, за да може средствата да се включат в  следващия бюджет.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна