Предлагат ремонт на медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание през януари на Общински съвет -..

публикувано на 15.01.21 в 17:14

Създават безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист - ревматолог

През месец януари стартира безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист- ревматолог. Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България и се организира от пациентска фондация. Първите медицински консултации ще се..

публикувано на 15.01.21 в 11:32
Д-р Мариана Контева

След Covid – отидете на профилактични прегледи

Пациентите, прекарали коронавирус, е желателно да преминат профилактични прегледи, съветват лекари. При обостряне на специфична симптоматика, свързана със сърцето и съдовата система, задължително трябва да се потърси специалист. Коронавирусът..

обновено на 15.01.21 в 09:04

В Ямбол започна вторият етап от ваксинацията на медиците

В Ямбол започна вторият етап от ваксинацията на медиците. До края на работната седмица ще бъдат имунизирани 170 лекари, медицински сестри и санитари. Д-р Румен Марчев, който е семеен лекар в Ямбол, беше сред първите ваксинирани.  " Не съм имал..

публикувано на 12.01.21 в 10:55

9 нови случая на коронавирус в бургаска област

9 са новите случаи на коронавирус в бургаска област за изминалото денонощие.12  са те  в сливенски и 10 в ямболски регион .620 са новозаразените в страната, те са установени при направени 7804 теста.Положителните проби са почти 8 процента от всички..

публикувано на 12.01.21 в 07:34
Снимката е илюстративна

Лек отлив на пациенти от аптеките

Лек отлив на пациенти от аптеките се наблюдава в Бургас. Към момента дефицитът на някои видове лекарства е преодолян, посочи председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева. „ Няма подадени сигнали за недостиг за някои от..

публикувано на 11.01.21 в 16:37

Напусна ни кардиохирургът проф. д-р Владимир Данов

Началникът на клиниката по кардиохирургия МБАЛ "Сърце и мозък" проф. д-р Владимир Данов почина внезапно. Това съобщават от Български лекарски съюз.  От 2017 г., Данов е изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт, където управлява осем..

публикувано на 11.01.21 в 10:43

Извадиха 350-грамов тумор с безкръвна операция през уретрата в УМБАЛ Бургас

Тумор на пикочния мехур с тегло 350 грама бе изваден по безкръвен път през уретрата. Операцията е извършена по спешност от д-р Николай Миринчев и д-р Златка Чолакoва в Урологичното отделение на УМБАЛ Бургас. Повече от осем часа пациентът прекарва на..

публикувано на 11.01.21 в 08:52

Благотворителен базар днес и утре за лечението на Иван Михов

Двудневен благотворителен базар ще се проведе в Бургас. Той започна от 11:00 часа, на площад "Тройката". Целта е събиране на средства за лечението на  Иван Михов.  Базарът ще очаква посетители до 18:30 часа. Всеки, който се включи ще помогне на..

обновено на 09.01.21 в 15:04
Снимката е илюстративна.

Георги Славов: Кратък веган режим ни избавя от излишните килограми

Сезонните плодове и зеленчуци могат да ни избавят от излишните килограми, съветват експертите. Подобно хранене оказва и лечебен ефект върху организма ни. От три до пет дни е желателно да спазваме вегански режим, за да свалим килограми. Целта е..

публикувано на 08.01.21 в 14:35