Общински лекар -нова длъжност в местната администрация на Бургас

 Позиция общински лекар ще бъде разкрита в местната администрация в  Бургас. Той ще има специални функции, като основно ще контролира изпълнението на общинските  програми и ще бъде медиатор между различни  здравни звена, обясни зам.кметът Йорданка..

публикувано на 25.01.20 в 09:43

Грипна ваканция обявиха за 6 училища в ямболска област

В шест училища в ямболско се прекратяват занятията от понеделник. Областта е В предепидемична обстановка. Най- голяма е заболеваемостта сред децата от 0 до 4 години. Детските градини ще продължат да работят, но при изключително строг сутрешен филтър,..

публикувано на 24.01.20 в 18:19

Ръст на родените през 2019 в УМБАЛ Бургас

   Ваня, родила детето си в бургаското отделение, поля по стар обичай вода, за да измие  ръцете си  д-р Антонио Душепеев. С пожеланието както лесно се плъзга сапунът, така лесно  да се раждат децата в Бургас, началникът на родилно поздрави колегите си по..

публикувано на 21.01.20 в 18:21

Отделението по хематология може да заработи до дни след евентуална промяна на нормативната уредба

Вариант за възстановяване на дейността на отделението по хематология  търси община Бургас. Поредица от разговори е провел кметът  Димитър Николов с директора на НЗОК,  министерството на здравеопазването, директорът на бургаската болница  д- р Бойко..

публикувано на 21.01.20 в 13:44

Бургаска област е в предепидемиологична обстановка

Над 20 са доказаните случаи на грип в бургаска област. Бройката обаче е относителна и  зависи от това дали на болните са взети проби, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. 374 са случаите на остри респираторни..

публикувано на 21.01.20 в 11:26

Отбелязваме Деня на родилната помощ

Ден на родилната помощ е, по стар стил или още Бабинден. Празнуват акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и дулите (които имат медицинско образование). Честването на този ден е започнало преди 69 години с указ на Народното събрание.

публикувано на 21.01.20 в 09:41

И в Сунгурларе обявиха тридневна грипна ваканция за учениците

Във връзка със заповед на кмета на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов и такава на директора на СУ "Христо Ботев" в града, от днес учениците излизат в грипна ваканция до четвъртък включително  Това се налага предвид завишения брой на отсъстващи ученици...

публикувано на 21.01.20 в 08:42

Увеличават се болните от остри респираторни заболявания в Сливен

За седмица двойно се е увеличила заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Сливен. Открити са и случаи на грип, съобщи д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ. Най-висока е заболеваемостта при..

публикувано на 20.01.20 в 16:46

Търси се решение на проблема с отделението по хематология в УМБАЛ-Бургас

Кметът Димитър Николов проведе спешен разговор с управителя на Националната здравно-осигурителна каса д-р Дечо Дечев, свързан с кризисната ситуация, породена от липсата на специалист-хематолог в УМБАЛ-Бургас, съобщиха от пресцентър ана Общината...

публикувано на 20.01.20 в 16:26

Ананиева: Максимално са разширени районите за първокласниците

Районите, които имат отношение за приема на деца в първи клас и в детските градини в Бургас са максимално разширени. Това коментира ресорният заместник – кмет Йорданка Ананиева. На комисии в общинския съвет се обсъждат именно тези правила, а..

публикувано на 20.01.20 в 15:25