Сформират мобилни екипи на Патронажната грижа

Непрекъснато се увеличава капацитетът на Патронажната грижа в Бургас и за изпълнение на допълнителните дейности ще бъдат наети още пет домашни санитари и две медицински сестри. Те ще сформират мобилни екипи, за да могат да покрият увеличаващия се..

публикувано на 28.05.20 в 13:51

Добрият лекар първо е човек с голямо сърце

Нишките на настоящето плетат изкусно посоката на бъдещето и понякога зависят от един единствен правилен избор - този на лекаря, който ще даде шанс за по-добър живот. 34-годишната Пламена Русева, фризьорка по професия и майка на детенце на..

публикувано на 27.05.20 в 19:59

Бургас се включва в деня без тютюнев дим

Общинският съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към община Бургас организират кампания по повод Международния ден за борба с тютюнопушенето с надслов  "Живей здравословно, мисли позитивно!". Тази неделя в 16.00 ч.,..

публикувано на 26.05.20 в 13:34

Три нови случая на коронавирус в Сливен

Три са новите случаи на коронавирус в Сливен, няма такива за изминалото денонощие в Ямбол и Бургас. В страната новозаразените са   10 и общият им брой е  2443.  295 души са изследвани  за денонощието.  Две деца има заразени, те са от София и са на..

публикувано на 26.05.20 в 08:34

Ръст на заразените с Covid-19 в Ямбол заради пренебрегване на мерките

Повишеният брой положителни проби за Covid-19 в Ямбол през последните дни, се дължи на пренебрегване на противоепидемичните мерки, категорични са медиците от областната болница. За изминалото денонощие бяха отчетени още 11 заразени и с тях броят..

публикувано на 22.05.20 в 15:31

Отрицателни са тестовете за коронавирус на служители от община Болярово

Отрицателни са всички тестове за коронавирусна инфекция на служителите на МВР, на Граничния полицейски участък, на участъка на службата за противопожарна безопасност и защита на населението. Не е доказан случай на COVID-19 и сред персонала и всички..

публикувано на 22.05.20 в 15:04

Лекар: Ниският здравен статус е причина за високата смъртност от Ковид -19 в Ямболско

Високата смъртност на заразени с Коронавирус в Ямбол се дължи на ниския здравен статус на пациентите и липсата на лечение на основни заболявания, коментираха лекари от областната болница, след поредния случай на починал с Ковид 19. За 12..

публикувано на 21.05.20 в 17:13

Скоро започва ремонтът на ДКЦ I в Бургас

Скоро ще започне обновяването Диагностично-консултативен център I /бившата Първа поликлиника/, съобщават от Община Бургас. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в комплекс "Зорница".  В сградата от първи до четвърти етаж се разполагат..

публикувано на 21.05.20 в 09:54
Снимката е илюстративна.

Спешното отделение на ямболската болница отново функционира нормално

След 24- часова дезинфекция, Спешното отделение на Ямболската многопрофилна болница отново функционира нормално. Отделението беше затворено, заради положителна проба за Коронавирус на медицинска сестра, като спешните случаи се пренасочиха към частна болница..

публикувано на 20.05.20 в 09:59
Иван Селимински в Сливен

Инфекциозното отделение в Сливен отново работи

Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ вече работи, след като бе затворено на 30 април, заради заразен медицински персонал с коронавирусна инфекция, от която един лекар почина. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев. Към момента..

публикувано на 19.05.20 в 16:52