Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мик Шумахер остава в отбора на Хаас

Мик Шумахер
Снимка: Ройтерс

Мик Шумахер ще продължи да кара за тима на Хаас през следващия сезон във Формула 1, беше потвърдено днес.

22-годишният германец е синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, който е в изкуствена кома от 2013-а насам, когато претърпя ски инцидент. 

„Бидейки част от Формула 1, аз изживявам мечтата си. Първата година заедно с Хаас е много вълнуваща и съм сигурен, че мога да пренеса всичкия натрупан опит в следващата година“, сподели той в изявление на Хаас.

Преди Гран при на Русия този уикенд, американският конструктор потвърди още, че руският пилот Никита Мазепин ще продължи с отбора и догодина. След като спечели титлата във Ф2 през 2020, Шумахер дебютира във Формула 1 през март, но все още не е завършвал в топ 10 на класирането в 14-те си състезания до момента. Най-добрият му резултат е 12-то място на Гран при на Унгария миналия месец.

Хаас се надява да има по-конкурентна кола през следващия сезон под новите технически правила. „С амбициите на тима и подкрепата на Ферари вярвам, че можем да се приближим до конкуренцията и да се борим за точки“, каза Шумахер, който е и част от академията на Ферари. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна