Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София с обрат срещу Левски

Жорди Кайседо изпреварва Христос Шелис и след секунди ще отбележи гол във вратата на Левски за ЦСКА София
Снимка: sportal.bg

Отборът на ЦСКА София победи Левски с 2:1 в най-интересната среща от деветия кръг на футболното ни първенство. Отборът на Стойчо Младенов обърна този на Станимир Стоилов, след като изоставаше с 0:1 почти до края на първото полувреме. Георги Миланов с красива задна ножица бе точен за "сините", но с попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо ЦСКА стигна до успеха.

Така в осми пореден двубой Левски не успява да победи ЦСКА София. За последно това се случи през 2019 година.

Треньорът Стойчо Младенов пък продължава уникалната си серия срещу Левски. Той записа осма поредна победа срещу вечния съперник като треньор на ЦСКА.

ЦСКА София започна по-активно двубоя и още във втората минута имаше шанс да вкара. Матей засече центриране от корнер, но топката мина покрай вратата. Левски пък отвърна с греда. Георги Миланов направи отлично двойно с Цонев и стреля по земя от границата на наказателното поле, а топката срещна страничния стълб.

В 28-ата минута Левски поведе в резултата. Цонев центрира от ъглов удар, топката бе отклонена на далечната греда, където Георги Миланов със задна ножица прониза Бусато - 1:0 за "сините".
В последните секунди на първото полувреме Вилдсхут проби по крилото, пусна пред вратата на Левски, където Греъм Кери овладя с едно докосване и с второто прати топката във вратата на "сините" - 1:1. 

Първата възможност за второто полувреме бе пред Георги Йомов, но ударът му мина покрай вратата. Жорди Кайседо обаче не сбърка в 64-ата минута. Нападателят на "червените" получи извеждащ пас, освободи се от Шелис и го надбяга, за да се озове сам срещу Михайлов. Кайседо без проблем пусна топката покрай вратаря на Левски и изведе ЦСКА напред в резултата - 2:1.
Баи и Кайседо имаха идентични възможности да отбележат, след като благодарение на грешки на Михайлович излизаха сами срещу вратаря на Левски. И в двата случая обаче Михайлов излизаше и избиваше топката.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна