Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Начало на учебната година в 4 столични ВУЗ-а

Технически университет
Снимка: Ани Петрова

Три от университетите в столицата, откриват новата академична година. Това са Медицинският, Техническият и Художествената академия.
Откриването в Медицинския университет ще започне с церемония в 10:00 ч. На тържеството, което ще се състои в Медико-биологичния комплекс, ще присъстват само първокурсници. Годината ще открие ректорът акад. Лъчезар Трайков. Специални гости ще бъдат министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, министърът на образованието Николай Денков и заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов.
Техническият университет в София ще открие годината по отделните факултети с различни церемонии. Те започват между 9:00 и 11:00 ч.
Церемонията в Националната художествена академия ще започне в 11:00 ч. Тя ще се проведе в дворното пространство на ул. „Шипка“. Това е 125-ата поред академична година на висшето училище. Началото ще се отбележи с празничен водосвет, слово на Ректора проф. Георги Янков и връчване на студентските книжки на първокурсниците.
Румен Радев ще участва в официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София. От 10.00 часа, президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.