Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селта с трудна победа над Гранада

Селта - Гранада
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Селта надиграха трудно с 1:0 състава на Гранада в последния мач от 7-ия кръг на испанското първенство. Единственото попадение отбеляза Денис Суарес в добавеното време на срещата. Така Селта постигна първи домакински успех през настоящата кампания и със 7 точки вече е на 13-ото място в класирането. Гранада остава на 18-ата позиция само с 3 точки.

Мачът започна в бавно темпо, като двата отбора заложиха на сигурността и внимаваха повече да не допуснат гол, отколкото да търсят път към вратата на съперника. Чак след средата на първото полувреме домакините от Селта взеха инициативата, овладяха централната зона на терена и опитаха няколко атаки към вратата на Селта, но те приключиха още пред наказателното поле на Гранада. От своя страна гостите заиграха на контраатака, но също атаките им приключваха преди да се стигне до решаващия удар.

В средата на второто полувреме Яго Аспас имаше отличната възможност да даде аванс на Селта в резултата, но пропусна дузпа. Въпреки добрия му удар, вратарят на гостите Луис Максимиано се намеси отлично и спаси.

Въпреки това, домакините бяха възнаградени за по-активната си игра, като в добавеното време Денис Суарес се оказа в прегръдките на своите съотборници с хубав гол срещу резервния врата на Граната Аарон Ескандей - краен резултат 1:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна