Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приходите и разходите на партиите за предстоящия вот - предизвикателство за Сметната палата

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Сметната палата е поставена пред сложно предизвикателство за отчитане на приходите и разходите на партиите при предстоящите избори две в едно на 14 ноември. Това коментира в Свищов председателят на контролната институция Цветан Цветков. 

По думите на Цветан Цветков предизвикателството пред Светната палата е свързано с това, че политическите субекти са едни и същи, а ще извършват разходи за две различни предизборни кампании: 

„.За първи път ще трябва да ги публикуваме в нашия единен регистър по Изборния кодекс такива документи, касаещи две предизборни кампании. До сега сме отразявали и публикували документи само във връзка с една предизборна кампания. Готови сме, направили сме необходимата подготовка, включително и софтуерът ни е адаптиран и единният регистър е подготвен“.  

Срез половин година при приключване на одита на Сметната палата ще стане ясно има ли политическа формация с финансови нарушения от последните парламентарни избори на 11 юли, заяви в Свищов Цветан Цветков, където участва в научна конференция в Стопанската академия за дигиталната трансформация в контрола и анализа. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна