Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е полуфиналист в Сан Диего

Снимка: архив БНР

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на силния турнир в Сан Диего, след като елиминира руснака Аслан Карацев с 6:1, 1:6, 6:2. 

В спор за място на финала хасковлията ще се изправи срещу Каспър Рууд.

Както показва резултатът, мачът премина на периоди, в които единият от двамата тенисисти доминираше в поредица от геймове . Димитров обаче се концентрира за най-важните точки в решителния трети сет и успя да наложи волята си над Карацев, от когото отпадна на четвъртфиналите на Аустрелиън оупън.

"Стартирах добре. Във втория сет загубих два много важни гейма и това ми струва сета. Трябваше да се прегрупирам, имах пробив, но той е толкова добър, взимаше топката рано, не ми даваше време. Трябваше да намеря различна стратегия, особено след първите четири гейма в третата част. След това започнах да се чувствам по-добре, взимах по-добри решения и имах по-малко непредизвикани грешки", коментира Димитров след победата.

"Тялото ми се чувства страхотно през цялата седмица. Вълнувам се, че съм тук и играя", каза Григор, който отново беше подкрепян бурно от сънародниците си по трибуните в Сан Диего. "Мина известно време, откакто играх полуфинал. Ще дам всичко от себе си да играя още по-добре утре", добави първата ни ракета.

Димитров коментира и втория в схемата Каспер Рууд, срещу когото ще спори за място на финала. "Страхотен тенисист. Играе много силно тази година, в един момент печелеше всички турнири, в които участваше. В момента съм концентриран върху себе си, ще направя всичко възможно, за да го победя". 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна