Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елфин Евънс спечели Рали Финландия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уелсецът Елфин Евънс записа своята втора победа от началото на сезон 2021 в Световния рали шампионат след като триумфира в отложеното Рали Финландия. По този начин пилотът на Тойота запази шансове за титлата през тази година, тъй като водачът в генералното класиране Себастиен Ожие (Тойота) остана едва пети.

Между дуото на японския производител успяха да се вклинят състезателите на Хюндай От Танак и Крейд Брийн, които завършиха съответно втори и трети както и Есапека Лапи с частната Тойота на RTE-Motorsport. Освен победата си Евънс успя да спечели и допълнителните пет точки за най-доброто си време във финалния етап, в който Ожие даде шести резултат и не взе бонус точки. 

Освен че триумфира във финалното изпитание световния вицешампион записа и още осем етапния успеха, което му позволи да спечели надпреварата с 14.1 секунди пред Танак, който бе най-бърз в седем от отсечките. Брийн, който бе водач след петъчния ден завърши с две победи, докато Такамото Кацута (Тойота) бе най-бърз в откриващото изпитание. Японецът обаче не завърши Рали Финландия след катастрофа във вчерашния ден.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна