Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатите на ГЕРБ-СДС и на НФСБ в Калояново са на балотаж

| обновено на 04.10.21 в 10:29

Без победител и избирателна активност от 36% премина първия тур на частичните избори за кмет на община Калояново. На втория тур, който ще се проведе на 10 октомври 2021  отиват двамата кандидати с най-много гласове. 

Виктория Михайлова от местната коалиция ГЕРБ/СДС е получила 1 611 гласа, а Пламен Николов от НФСБ е подкрепен от 742-ма избиратели. Останалите двама  кандидати отпадат от балотажа – Веселин Бонов от БСП е спечелил 591 гласа, а Ивайло Кръстев от Обединена социалдемокрация – 322.  

Данните са от последното заседание на Общинската избирателна комисия в Калояново и са публикувани са сайта на комисията. Резултатите са от протоколите на 20-те секционни избирателни комисии.

Пред Радио Пловдив двамата кандидати, които отиват на балотаж коментираха резултатите.

Надпреварата беше много коректна, но имаше ниска избирателна активност. Призовавам следващата неделя гражданите да бъдат по-активни. Мога да обещая на хората работа, отговорно и разумно управление и промяна, каза Виктория Михайлова 

Избирателната активност не беше висока, но хората показаха, че искат сериозна промяна. Очаквам мощна подкрепа на балотажа и се надявам, че гласовете на Кръстев и Бонов също ще преминат към мен. Хората, които искат промяна, ще се постараят да идат до урните, заяви Пламен Николов 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна