Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньор победи Струмска слава, играч на гостите пребит от пернишки запалянковци

Миньор (Пк)
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Миньор (Пк) победиха категорично състава на Струмска слава (Радомир) с 3:0 в последния мач от 12-ия кръг във Втора лига. В герой за домакините се превърна халфът Божидар Васев, който вкара и трите гола в радомирската врата.

Срещата можеше и да не започне. Преди мача запалянковци на домакините нанесоха побой над играча от Струмска слава Борислав Никифоров, който бе откаран в Пирогов. Това бе причината отборът от Радомир да не желае да започне мача, но в крайна сметка той се състоя.

Още в 7-ата минута Васев получи добър пас в наказателното поле и без да се бави, с добре премерен удар отбеляза пред погледа на вратаря Драгомир Петков.

В началото на второто полувреме Васев се озова на стрелкова позиция след набег по фланг и с левия крак отново преодоля вратаря на гостите - 2:0. В 61-ата минута Васев оформи хеттрика си, след центриране на брат му Андреас, той засече неспасяемо топката в мрежата на Струмска слава - 3:0.

Победата изкачи Миньор само на две точки от върха в класирането. Перничани имат 26, а Хебър и Етър са с по две повече. Струмска слава остава на петото място с 23 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна