Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Син убил баща си в сливенско село

Брифинг на полицията и прокуратурата по случая
Снимка: Стоян Радев

Син е убил баща си след скандал по време на риболов. Това съобщи заместник-директорът на ОД МВР Сливен комисар Веселин Василев. Инцидентът е станал вчера, а трупът е открит във водоем около село Чокоба. Сигналът за открития мъртъв мъж от подаден в полицията около 13.00 часа от други рибари, два часа по-късно е задържан извършителя в село Крушаре. Убитият е на 58 години, а синът  на 25. И двамата са от Сливен.  

Все още се изясняват причините и начина на убийството., каза комисар Василев.  

"Аутопсията – все още нямаме официални резултати. Няма данни на този етап да е използвано оръжие."  

По-късно от Апелативна прокуратура – Бургас съобщиха, че двамата са се сбили, а бащата е бил умъртвен от множество  удари  с камъни по главата. Днес предстои да бъде предявено обвинение на извършителя на престъплението, каза говорителят на прокуратурата Ваня Белева.  

"На лицето ще бъде предявено обвинение за извършено убийство от син на баща, което се квалифицира като престъпление по чл. 116, ал 1 т.3 от Наказателния кодекс  и се наказва по тежко от убийството по чл. 115. Наказанието, което законодателят е предвидил е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без  замяна."  

Задържаният не е криминално проявен, безработен, доскоро е работил като готвач в местно заведение. Предстои Окръжна прокуратура да внесе искане до съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна