Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 9-ия си сезон

„9 Academy“ приема нови 50 души с идеи и предприемачески дух

Снимка: 9academy.com

„9 Academy“ търси нови 50 предприемчиви и жадни за знания хора ат цяла България за своя сезон 9. Крайният срок за кандидатстване е до 22 октомври.

Бизнес академията е общност от хора, които имат стремеж непрекъснато да се развиват, да надграждат знанията и уменията си, обясни в студиото на Радио София Милена Стратиева, съосновател и мениджър Обучение.Милена Стратиева и Вася  Качешмарова

9-те модула на Академията са:

-  Предприемачество. Най-важните първи стъпки – от валидиране на идеята и събиране на екип до намиране на финансиране.

-  Маркетинг, реклама и ПР. Пътят към успешната маркетингова стратегия и съставните ѝ части. Ценни съвети от експерти с богат опит както с утвърдени брандове, така и с нови продукти и услуги.

-  Продажби. Защо трябва винаги да продаваме с добавена стойност, как потребителите вземат решение за покупка и как да ценообразуваме.

-  Право. Първите правни стъпки при създаване на бизнес или НПО. Най-важните закони, които е добре да се познават от всеки.

-  Финанси и счетоводство. Важните финансови и счетоводни понятия, видовете инвестиции и как ние да управляваме парите, а не те нас.

-  Човешки капитал. Какво е психологически договор и как да управляваме отношенията с хората.

-  Технологии за бизнеса.

-  Социална ангажираност и устойчивост.

-  Управление. Първите стъпки в мениджмънта.

Програмата е и за професионално, и за личностно развитие. Участниците учат както от лекторите, които са експерти в своите области или практици предприемачи, така и помежду си.

„Подборът на участниците в Академията става на базата на компетенции, които търсим“, допълни Стратиева.

След края на всеки един сезон участниците влизат в Алумни клуба на 9Academy, където ученето, подкрепата, обмена на ценни знания, ресурси и контакти продължава.

Впечатленията си от 8-ия сезон на Академията сподели Вася Качешмарова. Тя е ръководител на екип в софтуерна компания, но и съосновател на Busy Baby - ръчно изработени сензорни дъски за развитие на фината моторика на децата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна