Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Петър Калчев за ролите в театъра и телевизионните сериали

Актьорът Петър Калчев
Снимка: Лъчезар Цветков

Три пъти кандидатствал в НАТФИЗ и завършил Актьорско майсторство за куклен театър - актьорът Петър Калчев сега играе управител на хотел в комедийния сериал „All Inclusive“:

„Работата ми доставя удоволствие и мога да кажа, че тя ми е хоби. Не съм от театрално семейство и не съм се занимавал с това по-рано. Не съм играл в детска театрална трупа. ... Кукленият театър е много по-висш и много по-труден за правене от драматичния. Шапка свалям на колегите ми от кукления театър, защото професията им е много благородна трудна и заслужава уважение“, добави той.

Петър Калчев е над 20 години в театъра, като започва от Пазарджик, където играе 2 години, след това е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“, снима се в сериали, а от скоро вече е в състава на Сатиричния театър:

„Когато пиесата, която репетирам, е смислена, когато екипът е добър, когато атмосферата е добра за работа - и в киното, и в театъра си заслужава. ... Аз винаги съм клонял към драматичните роли и съм се възприемал като драматичен артист. В последствие обаче разбрах, че явно комедийният жанр ми се отдава и няма смисъл да бягам от това. Актьорът не бива да влиза в рамки в никакъв случай“, призна още той.

Актьорът сподели, че новите мерки срещу Covid-19 не се отразяват положително на работата на театрите, въпреки това в момента той репетира в Сатиричния театър една английска комедия  - „Всички обичат Гари“, чиято премиера ще е преди изборите.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна