Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паула Бадоса спечели титлата в Индиън Уелс

Паула Бадоса с трофея.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Паула Бадоса триумфира на WTA 1000 тенис турнира в Индиан Уелс за най-голямата титла в кариерата си, след като сломи съпротивата на Виктория Азаренка във финала на надпреварата с 7:6(5), 2:6, 7:6(2) в над тричасова битка в калифорнийската пустиня.

Испанката, която играеше в най-големия финал в кариерата си, на два пъти повеждаше с пробив в откриващата част, но и два пъти по-опитната в такива мачове беларускиня ги връщаше. Стигна се до тайбрек, в който Бадоса дръпна с 4:0 точки, но Азаренка отново я настигна. Все пак 23-годишната иберийка реализира първия си сетбол и поведе. Във втората част представителката на Беларус бе категорична, правейки три пробива за крайното 6:2.

Решителният сет бе идентичен на първия – изпълнен с изключителна драма. Първо, Бадоса поведе с пробив, който бе моментално върнат от Азаренка. След това беларускинята се показа напред в резултата при 5:4, но се пропука, сервирайки за титлата. В крайна сметка се стигна до нов тайбрек, където отново Бадоса бе по-съобразителна и така се поздрави с престижния трофей.

За испанката това бе втора титла през 2021 след тази в Белград през май. Успехът в Индиън Уелс я изкачи до рекордното за нея 13-о място в световната ранглиста. 

Шампионката от 2009 в Индиан Уелс Азаренка не успя да прибави нов голям трофей към колекцията си, като последната й титла при дамите датира от август 2020 в Синсинати. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна