Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенска област попада в червената зона за Covid-19

Снимка: БГНЕС

Плевенска област попадна в червената зона по заболеваемост от Covid-19 на 14-дневна база с 266 заразени на сто хиляди. В Университетската болница „Д-р Георги Странски“ към момента ситуацията е под контрол, информира кореспондентът на БНР в региона.

Анализът през последната седмица показва покачване на броя на регистрираните заразени с коронавирус. В периода 15 - 18 октомври на територията на област Плевен има установени 212 нови случаи.

Каква е ситуацията в университетската болница "Д-р Георги Странски" - говорителят Момчил Георгиев:

"Имаме плавно покачване в нашата болница на хоспитализираните, като ситуацията е динамична, знаете, и се променя постоянно бройката. За момента имаме общо 70 болни, от които 9 в реанимация.

Отчитаме леко, плавно покачване, но имаме свободни места за момента. Грижим се нещата да се случват както трябва, имаме персонал, ние сме една от най-големите болници в страната.

При нужда, ще имаме и командирования, предполагам. Това беше практиката миналата година, когато имахме страшно много болни колеги от Covid-19. Две деца имаме в детска клиника, които са с Covid-19. Те са добре, грижат се за тях. За момента не отчитаме някаква форма на голямо притеснение".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна