Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Не ме интересува как спечелихме мача

Юрген Клоп прегръща вратаря Алисон Бекер след края на мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юрген Клоп заяви, че възнамерява да стисне ръката на колегата си Диего Симеоне следващия път, след като наставникът на Атлетико (Мадрид) се втурна към тунела след драматичната загуба от Ливърпул в Шампионската лига.

Мърсисайдци спечелиха с 3:2 в Мадрид, за да продължат без грешка в група В и да се откъснат на пет точки пред „дюшекчиите“ и Порто. Нямаше ръкостискане между мениджърите след последния съдийски сигнал, след като Симеоне се насочи директно към съблекалнята.

„Ситуацията е ясна. Аз исках да му стисна ръката, той – не. Неговата реакция, подобно на моята, не беше окей, но и двамата сме емоционални, така че когато го видя следващия път, със сигурност ще си стиснем ръцете. Той очевидно беше ядосан, не от мен, но от мача, света, такъв тип неща“, започна германецът за BT Sport.

Емоциите бяха високи, след като Атлетико се върна от изоставане от 0:2, за да възстанови паритета, но остана с човек по-малко в началото на втората част след директен червен картон за голмайстора на испанския шампион Антоан Гризман. Ливърпул след това си върна преднината от дузпа, преди домакините да не получат право да изпълнят такава след намесата на ВАР. „Нашата дузпа беше дузпа, мисля, че другата не беше. Но не виждам често да я отсъдят първоначално и след това да променят решението си. Не очаквах това, но беше правилното решение. Беше труден мач. Не ме интересува как спечелихме мача. В такава вечер взимането на трите точки е наистина изключително ценно“.

Мохамед Салах и Наби Кейта вкараха ранните голове за мърсисайдци и Клоп остана доволен от начина, по който тимът е реагирал след изравнителния гол на Атлети. „Труден мач, очаквахме го. Справихме се изненадващо добре в началото. Вкарахме два прекрасни гола и играхме добър футбол. Дадохме без съпротива първия гол, което е толкова излишно, можем да се защитим по-добре. Второто попадение бе добра комбинация, но пространствата, които оставихме, бяха големи. При 2:2 всички на стадиона вероятно са си мислели, че двубоят отива в тяхна посока, а ние си казахме, че можем да опитаме отново. Изиграхме наистина солидно второ полувреме в тежък мач“, завърши Клоп.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна