Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2022 година

Брандът "Черноморска кухня" организира сезонни кулинарни фестивали в Бургас

Идеята е да се популяризира Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм



Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът „Черноморска кухня“, за популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас. Създадена е и работна група, която ще действа в тази посока, съобщи Желязко Атанасов, който е вицепрезидент и и координатор за България на Международния трансбрегов изпълнителен комитет:

„В работната група влизат  Диана Саватева – зам.-кмет на община Бургас, Катя Илиева от Колежа по туризъм, както и аз. Планираме да има поредица от събития с които ще популяризираме дестинацията чрез кухнята по крайбрежието сред гостите от чужбина. Проектът вече е селектирал 50 ястия от общо 662, като на 32 от тях вече може да се видят и рецептите в страницата на „Черноморска кухня“. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда“.

Бургас ще е една от двете столици през 2022 г. по проекта. Другата ще е град от Източното крайбрежие или Анапа от Руската федерация или Батуми от Грузия. 

"Това е още едно признание за ролята на Бургас в развитието на проекта", посочи Желязко Атанасов. Той е оптимист, че замислените събития ще се състоят и проектът „Черноморска кухня“ ще подпомогне развитието на местния бизнес и ще повиши познаваемостта на нашето крайбрежие сред европейските туристи.

повече може да чуете в звуковия файл:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна