Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормално тече подготовката за изборите в Кюстендилско

Снимка: Община Кюстендил

Нормално и в сокове върви подготовката за провеждане на предстоящите избори в Кюстендилския регион, беше констатирано на среща при областния управител инж. Александър Пандурски.От страна на Областна администрация са заявени необходимият брой бюлетини за област Кюстендил, които ще бъдат, както за предходните избори, 132 000 за всеки вид избор – за президентски и за народни представители. 

Създадена е възможност за работа на Районната избирателна комисия; получени и раздадени са предварителните избирателни списъци за гласуване; получени и раздадени са удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите към тях; на общинските администрации са предоставени печатите за запечатване на помещенията и средствата за организационно-техническата подготовка за изборите.

Председателят на РИК – Кюстендил Тодорка Илиева докладва, че в срок до 19 октомври са регистрирани СИК-овете по общини. Общият брой регистрирани СИК-ове, съгласно заповедите на кметовете, е 281, от които с машинно гласуване – 173. 

Съгласно указанията на ЦИК е утвърден и графичният дизайн на бюлетината за гласуване, както и тиражът на бюлетините. 

Тодорка Илиева посочи, че до момента няма подадени жалби или сигнали, по които да се е произнесла РИК – Кюстендил. Тя обясни, че са заявени 8 на брой демо машини за пробно гласуване за региона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна