Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн обучение за 50% от паралелките в училищата в община Харманли

Снимка: Веселина Киричева, архив

50% от паралелките в училищата в община Харманли от днес също преустановят присъствените учебни занятия, а причината е, че 14-дневната заболеваемост в общината вече премина 500 на 100 000 души.

Обучението в община Харманли ще става по график в продължение на две седмици. Половината паралелки ще имат присъствени занятия, останалите ще се обучават онлайн.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова каза, че от 15 септември досега 42 паралелки са били в електронна среда. Сега повечето ученици са присъствено.

Около 40 на сто от персонала в училищата е ваксиниран или преболедувал Covid-19.

По повод сигнали на родители, че им се дава за попълване декларация за съгласие за тестване на децата за Covid-19, Павлитова коментира:

„Става въпрос за едно споразумение между министъра на образованието и министъра на здравеопазването. С писмо на министъра на образованието и науката проф. Денков е дадена възможност ако желаят родителите, децата да бъдат изследвани. Не става дума за някакъв задължителен характер, всичко е пожелателно“.

В община Хасково също има училища с повече заразени и карантинирани, но засега общата заболеваемост е под 500 на 100 000 души.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна