Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предвиждат нови автобусни спирки по градската мрежа в Кюстендил

Снимка: Община Кюстендил

Предствата за изграждане на нови  автобусни спирки по градската мрежа в Кюстендил се допълат с  близо 22 000 лева, предвижда внесената за обсъждане в ОбС  даокладна  за актуализация на бюджета. Новите спирки ще бъдат поставени на местата с по-голям пътникопоток.

Поставянето на нови като дизайн и функционалност спирки е част от реализирането на новата транспортна схема на Общината.

След повече от 20 години, откакто беше спрян, предстои възобновяване на градския обществен транспорт. Беше разпоредено досегашните десетина неугледни, ламаринени и ръждясали автобусни спирки да бъдат премахнати и да се поставят нови, като на тях ще бъдат поставени и разписанията за движението на автобусите и информация за улеснение на пътуващите. 

Новата транспортна схема все още не е реализирана напълно.

След като превозвачи, изпълняващи някои от крайградските линии, оспарват новата схема, вероятно ще се стигне и до съдебни дела. От общинската управа са категорични, че ще има нови автобусни линии, най-вече и до 12-хилядния ромски кв. "Изток", а ако частните фирми отказват да ги изпълняват, то Общината ще създаде свое превозваческо дружество.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна