Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАР и дузпа спасиха Ювентус срещу Интер

Пауло Дибала от Ювентус празнува, след като отбеляза изравнителен резултат 1:1 по време на футболния мач от италианската Серия А между ФК Интер и Ювентус на стадион Джузепе Меаца в Милано, Италия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гол от дузпа след намесата на ВАР спаси Ювентус в дербито срещу Интер - 1:1. Пауло Дибала вкара в 89-ата минута от бялата точка, след като преди това Един Джеко даде преднина на "нерадзурите" в 17-ата минута на срещата от деветия кръг на Серия "А".

Интер трябваше да довърши мача без треньора си Симоне Индзаги, който бе изгонен с червен картон при отсъждането на дузпата за Ювентус.

В 17-ата минута Интер поведе. Хакан Чалханоглу стреля от далечно разстояние, като топката срещна дясната греда. Тя обаче се върна право в Един Джеко, който се разписа за 1:0. Ситуацията бе прегледана с ВАР заради съмнения за засада. Такава обаче нямаше и домакините ликуваха.

След почивката играта беше равностойна. В 60-ата минута Джеко направи неуспешен опит да удвои с глава. Ювентус отговори с добро подаване към Мората зад гърба на защитата. Испанецът опита с глава да прехвърли Ханданович, но не уцели опразнената врата. 

В 88-ата минута Ювентус получи дузпа заради нарушение на Дензъл Дъмфрис срещу Алекс Сандро. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което съдията Маурицио Мариани посочи бялата точка. Реферът също така показа червен картон на треньора на "нерадзурите" Симоне Индзаги заради протестите му край тъчлинията. 

Пауло Дибала изпълни точно за крайното 1:1 и донесе точката на Ювентус, който е шести с 15 в актива си. Интер е трети с 18. На върха с 25 е Наполи, колкото има и Милан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна