Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн и Ювентус вече са осминафиналисти в Шампионската лига

Левандовски (вторя от ляво-надясно) записа хеттрик за Байерн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Байерн и Ювентус първи се класираха за осминафиналите на Шампионската лига, след като постигнаха нови победи в груповата фаза във вторник вечер.

 На "Алианц Арена" в Мюнхен баварците победиха Бенфика с 5:2, като в герой за тима отново се превърна нападателят Роберт Левандовски, който реализира хеттрик в своя мач номер 100 в Шампионската лига и вече 81 гола в турнира.

Серж Гнабри и Лирой Сане отбелязаха другите две попадения за домакините. Байерн има 12 точки на върха в класирането на група Е и няма как да бъде изместен от едно от първите две места, а равенство с Динамо в Киев в следващия мач ще осигури на тима на Юлиан Нагелсман първото място. 

В другия мач от групата Барселона победи Динамо Киев с 1:0 като гост с гол на Ансу Фати в 70-ата минута и се изкачи до второто място с шест точки. Бенфика е на трета позиция с 4 точки, а Динамо е последен с 1 точка.

В група Н Ювентус постигна четвърта поредна победа след 4:2 над Зенит (Санкт Петербург) у дома и вече е сигурен за елиминационната фаза с актив от 12 точки. Пауло Дибала вкара първите два гола за Юве (единият от дузпа), останалите бяха дело на Киеза и Мората. 

В другия мач Челси надви Малмьо с 1:0 като гост и заема второто място в групата с 9 точки, шест повече от третия Зенит, докато Малмьо е на дъното без спечелена точка. Челси има нужда от една точка в последните си два мача, за да си осигури продължаване напред.

Алваро Мората бележи за Ювентус за 4:1 срещу Зенит.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна