Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лондон вече се появиха таксита "Тесла" на Uber

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По улиците на Лондон се появиха електромобили Tesla , които може да бъдат поръчани онлайн за таксиметровите услуги на Uber, съобщи агенция "Ройтерс".

Според медията става въпрос за част от програма за стимулиране на използването на екологични видове транспорт. Въпросната инициатива дава възможност на жителите на британската столица да си купят или наемат електрически автомобили на изгодни цени.

За да финансира програмата, компания Uber започна да начислява на пътниците в Лондон допълнителна такса, когато пътуват в конвенционални таксита с двигатели с вътрешно горене. Таксата е 3 пенса (0,04 долара) за всяка миля (около 1,6 км), като по този начин Uber е събрал вече повече от 135 милиона паунда (184 милиона долара).

Според агенцията повече от 4 хиляди лондонски таксиметрови шофьори на услугата Uber управляват електрически автомобили, включително бюджетни модели на Nissan и Kia. Uber изчислява, че британската столица има повече електрически превозни средства от всеки друг голям град в света.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна