Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 се мести в Бистрица, Киров очаква умора в ЦСКА София

Николай Киров
Снимка: Светослав Табаков

Лицензионната комисия към БФС официално обяви, че ЦСКА 1948 ще домакинства на стадион “Витоша Бистрица”. Това ще стане след паузата заради националните отбори, като се очаква първият мач там да бъде срещу Лудогорец.

А старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров говори преди срещата с ЦСКА София от 14-ия кръг на Първа лига на стадион "Българска Армия" в понеделник, че е нормално съперникът да има проблеми с натрупаната умора.

"Очакванията ми са за един труден двубой срещу сериозен противник. Противник, който се намира в челото на класирането и притежава качествен състав. При всяко положение при тях има натрупана умора, но те имат и по-голяма ширина на състава. Предполагам, че ще правят необходимите ротации. Като физика е нормално противникът да има проблеми", сподели Киров.

"Нямам никакви кадрови и здравословни проблеми. Вижда се, че мачът е с по-различен заряд от самото поведение на състезатели през седмицата. Надявам се, че това ще се прехвърли на терена и в понеделник", добави треньорът на ФК ЦСКА 1948.

"Обсъдено е със спортно-техническия щаб преместването в Бистрица. Стадионът в Бистрица предоставя много добри условия като терен, за да се провеждат едни нормални срещи", продължи специалистът.

"Виждам разлика в поведението на играчите преди почивката и след нея. Реагираме твърде късно, след като съперникът ни поведе. Имахме разговор със състезателите на тази тема през седмицата. Надявам се да са били ползотворни", завърши Киров.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени