Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 нелегални мигранти са задържани в Лясковец

Снимка: Здравка Маслянкова

Броят на нелегалните мигранти, които полицията задържа по улиците в Лясковец вчера вечерта и през изминалата нощ, достигна 30 души. Сред тях има и деца. Всички са с отрицателни тестове за Covid-19. Разпитани са с преводач, предстои да бъдат транспортирани до бежански център.

Мигрантите бяха задържани на групи, придвижващи се пеша в покрайнините и по улиците на Лясковец. Те са без документи за самоличност, твърдят че са от Афганистан и при разпитите с преводач са заявили, че са на възраст от 10 до 25 години. Близо половината са непълнолетни. 

През нощта бяха откарани за тестове за Covid и за оказване на медицинска помощ в болницата в Горна Оряховица. „Няма заразени с коронавирусна инфекция, някои от младите мъже и момчетата имаха наранявания по краката“, заяви за БНР началникът на Спешната помощ д-р Деян Георгиев:

„В добро общо състояние. На всички им беше оказана медицинска помощ, превързани с марли, бинтове. Дадени са им маски. Нямаше някой в критично състояние или в лошо здравословно състояние“.

Това е най-голямата група мигранти, задържана в област Велико Търново. Предстои чужденците да бъдат транспортирани до бежански център. Работата по случая продължава, посочиха от полицията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна