Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Йокич наказан за един мач

Никола Йокич (с топката) беше наказан.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Действащият носител на званието Най-стойностен баскетболист в НБА Никола Йокич, чийто първи "трипъл-дабъл" за сезона помрачен от изгонването му в мача в понеделник, бе наказан с един мач във вторник за избутване на Маркиф Морис.

Играчът на Маями Хийт Морис бе глобен с 50 000 долара за нарушение от първа степен, след като той и Йокич влязоха в стълкновение в края на успеха на Денвър Нъгетс със 113:96. Йокич ще изтърпи наказанието си в сряда, когато неговият тим се изправя срещу Индиана Пейсърс. Джими Бътлър от Маями също отнесе парична глоба – 30 000 долара, за това, което от НБА окачествиха като „опит да покачи напрежението между двамата играчи“, след като отиде в посока скамейката на Нъгетс и отправи думи към Йокич след първоначалния сблъсък между сърбина и Морис.

Двубоят в понеделник беше почти приключил, като Денвър водеше със 111:94 по-малко от 3 минути преди края на срещата, когато стана въпросният инцидент. Йокич хвана борба в защита и дриблираше в посока коша на Маями, когато Морис го пресрещна с лакът. Йокич не остана доволен от действията на съперника и го повали на земята след удар с  рамо в гърба. Морис бе прегледан впоследствие от медицинския щаб на Хийт, който донесе носилка на игрището. Въпреки това, играчът на Маями успя да се прибере на собствен ход в съблекалнята.

И двамата баскетболисти бяха изгонени от игра. Двата тима се изправят отново един срещу друг на 29 ноември в Маями.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна