Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цифровизация в хуманитарните науки въвежда ВТУ

Снимка: Здравка Маслянкова

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ в партньорство с три български и три чуждестранни университета въвежда иновативно образование с цифровизация в хуманитарните и социалните науки. Проектът се финансира с близо четири милиона и двеста хиляди лева от програмата „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Великотърновският университет, Софийският университет, Югозападният университет и Техническият университет в Габрово, заедно с университети от Гърция, Полша и Румъния ще подобрят и модернизират за 30 месеца образованието на студентите в направленията „Филологии“, „История и археология“, Социални дейности“ и „Обществени комуникации и информационни науки“. 

„Разработване на 6 нови, съвместни магистърски специалности. Планираме прием на студенти следващата година“, посочи доцент Мария Илчева, ръководител на проекта. 

Ще бъдат включени 759 студенти от четирите български университета, а квалификацията си ще подобрят 300 преподаватели, поясни заместник-ректорът на Великотърновския университет проф. Милко Палангурски: 

„Не бих казал, че ще генерираме безработни. Ние отиваме на едно по-високо качество“. 

Снимка: Здравка Маслянкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна