Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинение за търговия с гласове за жена от село Кипилово и нейна съучастничка

| обновено на 13.11.21 в 18:57
Снимка: Стоян Радев, БНР

В деня за размисъл продължават полицейските операции срещу купуването на гласове. Районната прокуратура в Сливен е повдигнала обвинение за търговия с гласове срещу 32-годишна жена от село Кипилово и нейна съучастничка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. Двете не са арестувани.

От вчера до днес в село Градец полицията провери четири търговски обекта, една бензиностанция и два частни адреса. Иззети са тетрадки с имена и парични суми.

По-рано през деня обвинената за търговията с гласове жена от село Кипилово коментира в своя защита. 

„Натопена съм от човек от селото, защото с тази жена имам голям конфликт цял живот. Тези хора, на които уж съм давала някакви пари, тези хора са от нейното семейство. Аз не живея тук, аз се прибрах наскоро от Гърция“.

Според полицията тя е раздавала по 100 лева на глас. Разпитани са седем свидетели по случая, трима от тях са върнали парите.

Кметът на село Градец Веселин Урумов коментира, че след  акцията на полицията в селото е спокойно, няма напрежение и се готвят за изборния ден.

„Всичко е нормално. Секциите са запечатани, има полицейска охрана. Всичко си е нормално, като при всички избори“.

От началото на месеца в община Котел са проведени 12 специализирани операции срещу купуването на гласове, като шест от тях са в село Градец.

Съставени са 28 предупредителни протокола.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени