Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев със седма поредна победа във финалите на АТР

Даниил Медведев призовава публиката за подкрепа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си на финалите на АТР Даниил Медведев записа втора победа в Червената група а турнира в Торино.

Руснакът се наложи над Александер Зверев от Германия с 6:3, 6:7(3), 7:6(6) след два часа и 39 минути игра и така има вече седем поредни победи в заключителните състезания на най-добрите тенисисти.

Мачът започна динамично, без никакво разузнаване. Зверев пропиля две поредни точки за пробив в откриващия гейм, а в следващия Медведев направи брейк за 2:0, който след това затвърди, след като отрази още една точка за връщането на пробива. След това настъпи затишие и руснакът спокойно спечели частта.

Във втория сет германецът трябваше да спасява в първия гейм две точки за пробив и го направи с отлични сервиси. Зверев взе подаването си след общо четири аса. В седмата игра вторият в света отново имаше брейкбол, но Саша го отрази след дълго разиграване, завършено със смаш.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на половините на корта дойде при 4:2 точки за Зверев. После той поведе с 6:3 и реализира първия сетбол след форхенд в аут на Медведев.

В третата чест всеки печелеше безпроблемно подаването си до 5:5. В 11-ия гейм олимпийският шампион стигна до точка за пробив, но руснакът го отрази с хубав сервис и после взе играта. След това Зверев сервираше за оставане в двубоя и се справи със задачата.

Александер Зверев

Във втория тайбрек на срещата отново Зверев водеше с 4:2 при смяната на полетата. Медведев взе следващите четири разигравания и при 6:4 имаше вече два мачбола. Първият беше отразен с ас, а вторият – с прекрасен ретур. При третия мачбол обаче германецът капитулира с удар в мрежата.

Вторият в световната ранглиста Даниил завърши с 36 печеливши удари (14 аса) при 27 непредизвикани грешки. При Зверев балансът беше 48 (18) аса и 25 грешки.

В късния двубой от Червената група от 22 часа играят Матео Беретини и Хуберт Хуркач. При победа на поляка, Медведев се класира със сигурност за полуфиналите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна