Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова прекъсна негативна серия с победа в Дубай

Виктория Томова
Снимка: Copa Colsanitas

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира за осминафиналите на турнира в Дубай, който е с награден фонд 100 хиляди долара.

Шестата поставена в основната схема надделя над Лесли Патинама Керкхове от Нидерландия с 6:4, 4:6, 6:1 в двучасов мач. Така Виктория прекъсна серията си от пет поредни загуби от септември месец насам.

Томова проби в третия гейм, при това на нула. Веднага след това с лекота затвърди за 3:1 и до края на сета не позволи да бъде застигната.

Във втория сет двете тенисистки си размениха пробиви в първите два гейма. След това нидерландката направи нов брейк за 3:1. Софиянката го върна при 3:4, а след това в маратонски гейм отрази четири точки за пробив, за да вземе подаването си и да изравни. За съжаление Патинама Керкхове проби отново в десетия гейм и така изравни сетовете.

Томова не се предаде и стартира с брейк и третата част. След това 26-годишната софиянка продължи да доминира на корта и проби за 3:0. До края на мача тя загуби само един гейм и заслужено триумфира.

Успехът донесе на Виктория 13 точки за световната ранглиста, където е на 117-о място през тази седмица.

Следващата ѝ съперничка е словачката Виктория Кужмова, която е №174 в класацията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна