Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тухел разтревожен от контузиите на Канте и Чилуел

Бен Чилуел от Челси излиза накуцвайки от терена.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът Томас Тухел призна, че е разтревожен от контузиите, получени от Н‘Голо Канте и Бен Чилуел по време на убедителния успех над Челси с 4:0 в Шампионската лига във вторник вечер.

„Сините“ си гарантираха място в осминафиналите благодарение на четири безответни гола, реализирани от Трево Чалоба, Рийс Джеймс, Калъм Хъдсън-Одой и Тимо Вернер, но Канте и Чилуел са под въпрос за неделния сблъсък с Манчестър Юнайтед, след като напуснаха принудително терена на „Стамфорд Бридж“ във всяко от двете полувремена. Канте е с усукано коляно, като Чилуел също получи проблем в коляното и трябваше да напусне игрището с помощта на медицинския щаб на „сините“.

Тухел не успя да потвърди за колко сериозни травми става въпрос, казвайки, че състоянието на двамата ще бъде прегледано по-внимателно преди неделния мач с Юнайтед. „Притеснява ме, защото той беше в толкова фантастичен момент – подобно на Рийс Джеймс от другата страна“, започна германският мениджър на лондончани за Чилуел в пресконференцията си след края на срещата.

„Те бяха във възможно най-добрата си физическа форма, толкова силни и уверени, и с много качество. Той изпита сериозна болка, сега се чувства по-добре. В сряда ще има прегледи, за да преценим по-добре състоянието му. Надявам се да минем с добри новини. С Н‘Голо нещата са подобни. Той се подобри в течение на първата част, но усука леко коляното си. Надявам се и при него травмата да не е сериозна“, добави той по отношение на френския национал.

За Тухел това бе юбилеен мач номер 50 начело на Челси. Той има вече 32 победи във всички турнири, при 31 сухи мрежи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна