Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Ивков: Положението е абсолютно критично, но нещата са под контрол

Ивайло Ивков
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски разказа за сегашното финансово състояние на клуба и за споразуменията, които са сключили със свои длъжници.

"Предполагам, че има интерес към правните казуси и кредиторите. Три са случаите, които се открояваха там. Имам предвид размера на дължимите суми, начина на изплащането. Иначе са доста повече от три. Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип. Вече е платена и първата вноска в срок. Там сумата е притеснителна. Няма да се впускам и ще остава верен да не анализирам какво се е случило в миналото. Там сумата е разсрочена за следващите 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клуба. Там не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Цялата сума ще бъде изплатена в следващите шест месеца. 800 000 лева е останалата сума, която включва лихви и главници.

Вторият случай е с футболист, който не влиза в плановете на треньорския щаб. Имаше договор с за още година и половина. След проведени преговори и разбиране от другата страна ние се споразумяхме и сключихме много добро споразумение с г-н Славчев и неговия агент. 12 000 и нещо евро + заплатите до края на годината ще бъдат изплатени. Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай.

Третият случай е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължимата му сума 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим много за това", разказа адвокат Ивков.

"Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба. Дефицитът, който клубът има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок".

"Има и добри неща. Подновихме договорите на много млади играчи. Билал Бари също подписа при същите условия. Не трябва да забравяме, че подновихме и с Анди Краев, който се развива със седмици. Не са тайна и трансферите на Сонко и Цунами. Това е идеята за трансферите в клуба. Идеята е да се направи сплав от нашите юноши и класни като цена и качество - играчи от чужбина.

Ние ежедневно водим разговори и с други потенциални партньори. Когато има нещо официално, ще направим специална пресконференция. Стартирахме един честен и открит диалог с феновете. Организираме заедно и тази обиколка в страната. Отпадат шест дела за Левски, които са на стойност над 210 000 лева", допълни изпълнителният директор на "сините".

Той бе категоричен, че лагерът в Анталия е осигурен и е необходим за подготовката на отбора за следващия полусезон. „Лагерът е едно от не най-малките разходни пера, ще бъде осигурен. Без лагер няма как да очакваме качествено подобрение на класата от чисто спортно-технически аспект. Най-важно е хората да видят отбора си непримирим, класен – Стоилов проявява разбиране, но Анталия ще осигурим. Футболистите са нашият най-голям капитал. За футболиста – от разговорите ми с г-н Стоилов, ако успеем да привлечем още един футболист, който е в полезрението, селекцията може да се счита за приключена – даваме си възможност за още един, когато започне подготовката“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна