Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везиева: За последната половин година са сертифицирани инвестиции за над 500 млн. лева

Даниела Везиева, министър на икономиката
Снимка: БГНЕС

Инвестиции за повече от половин милиард лева са сертифицирани през последната половин година, съобщиха от Министерството на икономиката. Проектите ще разкрият над 1 500 нови работни места.

През последните шест месеца по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани 14 проекта, повечето извън столицата, включително в общини с безработица над средната за страната, коментира служебният министър Даниела Везиева:

"В период на кризи, в период на пълна непредвидимост, която е наистина най-големият враг на бизнеса да довършат инвестиционните си намерения, да говорим за "зелени технологии", да правим следващите крачки за преход към кръгова икономика".

Министър Везиева изтъкна още усилията на министерството за изсветляване на икономиката с цел изсветляване на икономиката с цел насърчаване на инвеститорите:

"Направихме наистина преход към това за България да се говори като за страна, където е много добре да се инвестира, за страна, която започва да променя модела на поведение към бизнессредата и това го отчитаме като положителен признак и стъпка в правилната посока".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна