Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за челниците Челси, Манчестър Сити и Ливърпул запазиха статуквото

Евертън - Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Победи за челниците Челси, Манчестър Сити и Ливърпул запазиха статуквото на върха в английското първенство след срещи от 14-ия кръг. Лондончани имат 33 точки, "гражданите" 32, а "червените" от Мърсисайд с точка по-малко.

Челси успя да победи трудно с  2:1 като гост тима на Уотфорд. Мейсън Маунт откри резултата в 29-ата, но Емануел Денис изравни за домакините в 43-ата минута. Резервата Хаким Зиеш обаме отбеляза победното попадение за лондончани в 72-ата минута.

Срещата обаче беше белязана и от инцидент на трибуните. Мачът беше пркратен за около половин час в 13-ата минута, след като фен получи инфаркт, но в крайна сметка той бе откаран в местната болница в съзнание, а мачът продължи.   

Ливърпул разби Евъртън с 4:1 в мърсисайдското дерби. Срещата ще се запомни с факта, че мениджърът на домакините Рафаел Бенитес се изправи срещу бившия си клуб, с който постигна някои от най-големите успехи в кариерата си. Двубоят премина изцяло под контрола на футболистите на Юрген Клоп, които още в 20-ата минута водеха с 2:0 след голове на Джордан Хендерсън и Мохамед Салах. Демарай Грей върна надеждите на "карамелите" за нещо повече с гол в 38-та минута, но силите им стигнаха само за толкова. Натискът на Ливърпул продължи и през второто полувреме, когато Салах отбеляза трети гол за "червените" в 64-ата минута, а след това се разписа и Диого Жота в 79-ата минута. 

Астън Вила допусна първо поражение със Стивън Джерард начело, след като отстъпи с 1:2 в гостуването си на шампиона Манчестър Сити в двубой от 14-ия кръг на английската Висша лига. През първото гостите отбелязаха две попадения чрез Рубен Диаш в 27-ата и Бернардо Силва в 43-ата минута, като тотално доминираха над своя съперник. Домакините върнаха един гол в 47-ата минута чрез Оли Уоткинс и така запазиха интригата до края, но не успяха да стигнат поне до равенството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна