Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за евентуални корупционни престъпления в община Варна е изпратено на Европрокуратурата

Снимка: БГНЕС

Делото за евентуални корупционни престъпления в община Варна е изпратено на Европейската прокуратурата, за да прецени дали не е от нейната компетентност, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. 

По-рано днес от спецобвинението обявиха, че е образувано досъдебно производство за корупционно престъпление срещу лице, заемащо висша длъжност в община Варна. Име не беше съобщено, а само че разследването е за поръчка, финансирана по Оперативна програма "Околна среда, за закупуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 милиона лева.

Христо Кръстев обясни, че дори и европейските прокурори да преценят, че разследването не е от тяхната компетентност, то няма да бъде прекратено:

"По принцип и европейските делегирани прокурори, които са от българска страна, работят със Следствието към Специализираната прокуратура, така че ще се осъществява разследване при всички положения, независимо коя от двете прокуратури - дали Специализираната или Европейската, ще осъществява ръководство и надзор над това засилено производство".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна