Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годжа взе шеста поредна победа в спускане за Световната купа

София Годжа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

София Годжа постигна шеста поредна победа в спускане за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в което италианката участва, като триумфира и във втория старт в Лейк Луис (Канада). Състезанието премина при слаб снеговалеж и ниска видимост и с време от 1:48.42 Годжа записа втора победа от началото на сезона.

Втора е американката Брийзи Джонсън с 0.84 секунди пасив от носителката на малкия глобус в дисциплината Годжа. Трета е световната шампионка от Кортина д'Ампецо през тази година Корин Сутер (Швейцария), която завърши с 0.98 секунди по-бавно от победителката.

Изненада поднесе австрийката Корнелиа Хютер, която с 27-и стартов номер успя да даде четвърто време, въпреки една лека неточност в самия край на своето спускане. Подобно минаване по трасето направи и нейната съотборничка Кристин Шайер, която се спусна 29-а и завърши пета, като бе със само 0.01 секунда по-бърза от шестата Надя Делаго (Италия).

Годжа се изкачи до третото място в генералното класиране за Световната купа с 215 точки. Пред нея са Микаела Шифрин (САЩ) с 365 т. и Петра Влъхова (Словакия) с 340 т.

За малкия глобус начело с максималните 200 точки е Годжа, следвана от Джонсън със 160 и Сутер със 105. Следващият старт в дисциплината спускане ще бъде във Вал д'Изер, Франция на 18 декември. Днес в Лейк Луис предстои и първият за сезона супергигантски слалом.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна