Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха президента на Сампдория, подаде си оставката

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Масимо Фереро се оттегли от президентския пост на Сампдория, след като бе арестуван и вкаран в затвора като част от разследване за корпоративни престъпления и банкрут.

Фереро бе вкаран в затвор „Сан Виторе“ в Милано в понеделник, докато бе нареден домашен арест за петима други души, сред които според информациите са още дъщеря му и внукът му. Общо деветима души са въвлечени в разследванията, провеждани от обществения прокурор на Паола, в южния италиански регион Калабрия, около събитията, които доведоха до фалита на четири от предишните бизнес начинания на Фереро. Клубът от Серия А не е обект на разследванията и публикува официално изявление, в което потвърждава, че Фереро се е оттеглил от поста с незабавен ефект.

„С огромно изумление научихме днес за заповедта за предварително задържане срещу Масимо Фереро. То бе по молба на обществения прокурор на Паола за фалит, свързан със събития преди много години. Все още не е ясно защо е имало нужда от превантивните изисквания. При всички случаи, трябва да се подчертае, че тези събития нямат никаква връзка с ръководството и собствеността на Сампдория, и дейностите на Фереро в света на киното. Въпреки това Фереро, в опит да защити интересите на другите си дейности, в които оперира, възнамерява да официализира незабавната оставка от корпоративните офиси, на които досега бе собственик“, се казва в съобщението.

70-годишният италиански бизнесмен от Рим финализира закупуването на генуезците през юни 2014 за около 15 млн. евро, което включваше и клубните задължения. По време на седемте години и половина престой на ръководния пост, Сампдория се утвърди като редовен участник в Серия А и стигна до квалификационните кръгове на Лига Европа през 2015. Фереро бе близо до това да продаде клуба в последните няколко месеца, най-вече на консорциум, воден от клубната легенда Джанлука Виали през август, и тази седмица потвърди желанието си да осъществи продажбата при намирането на подходящ купувач.

„Дадох най-доброто от себе си и продължавам да го правя, но ако някой е способен да даде повече светлина на Сампдория от мен, то може да дойде с оферта, готов съм да я изслушам и да предам щафетата“, каза той за италианския всекидневник La Repubblica.

Сампдория изпитва затруднения след раздялата с Клаудио Раниери през лятото и в момента заема 15-та позиция в Серия А след поражението от Лацио с 1:3 в неделя.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна