Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерия "Нюанс" представя изложбата “Балет” на Десислава Минчева

4
Снимка: Галерия Нюанс

От 7 декември галерия "Нюанс" представя изложбата на Десислава Минчева “Балет”

Не за първи път художничката се среща с тази тема. Изследването е дългогодишно и задълбочено. През откраднатите в междучасията минути за бързи рисунки на принцеси и балерини, до една покана от посланик Джеймс Пардю за участие в изложба на тема “Балет”. Следват многобройни посещения в операта и наблюдавани репетиции. Във времето ѝ позират прими като Диляна Никифорова. Оставят и палци, изстрадали по световните сцени, които художничката рисува и чрез похватите на живописта увековечава, иначе краткия живот на сценичното изкуство.

Подходът към темата е с огромно възхищение от страна на Десислава Минчева. Балетът винаги е възприеман като нещо свръх красиво, но реалността се крие зад абсолютната красота, а тази изложба е истина – вдъхновена и реализирана благодарение и на примата Марта Петкова, но не идеализирана – изкуството е нещо повече живота.


За изложбата Десислава Минчева споделя: “Тази изложба не е критически реализъм. Това, което ме заобикаля, аз го живея. Но това, което искам да рисувам, е една по-хуманистична и естетична гледна точка”.

Изложбата може да видите до 9 януари 2022 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна