Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън стана баща за седми път

Борис Джонсън и съпругата му Кaри пристигат на конференцията на Консервативната партия в Манчестър, 6 октомври 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън стана баща за седми път. Настоящата му съпруга Кари роди второто им дете - момиченце. Щастливото събитие се случва в рамките на една изключително натоварена в политически план седмица за министър-председателя.

Кари Джонсън бе оповестила в Инстаграм през юли новината, че е бременна. Сега говорител на двойката направи изявление, че премиерът и мисис Джонсън имат удоволствието да съобщят, че по-рано днес в лондонска болница се е родило момиченце, което е в добро здраве.

Бащата и майката също се чувстват добре и искат да благодарят на екипа от акушери от националното здравеопазване за всичката грижа и подкрепа, продължава изявлението.

Малкото момиченце е седмо дете на премиера. Той има четири деца от бившата си съпруга Марина Уилър, дете, родено през 2009 година след връзка с консултантката по въпроси на изкуството Хелен Макинтайър, и две деца от сегашната му съпруга Кари.

Борис и Кари се венчаха на скромна церемония в Уестминстърската катедрала през май.

Първото им дете Уилфред Лоури Николас Джонсън се роди в края на април 2020 година, седмици след като премиерът бе изписан от болница, където бе в интензивно отделение с Covid-19.

Борис Джонсън преживя изключително натоварени и емоционални последни 24 часа, в рамките на които бе разпънат на кръст заради коледно парти миналата година на Даунинг стрийт с поискана оставка и обяви нов План Б за ограничаване на разпространението на Омикрон.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени