Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно убийство във варненския квартал "Виница" (обновена)

| обновено на 10.12.21 в 14:13

Мъж и жена са убити от техен роднина с нож във фамилна къща в квартал "Виница" във Варна - съобщиха от полицията. 54-годишен мъж е задържан късно снощи като извършител на убийствата, след като самият той е подал сигнал на телефон 112 към 0.30. 

Мъжът е направил пълни самопризнания и в момента се разпитва. Убитите са брат и сестра на 49 и 50 години, които са живеели в къщата заедно с възрастните си родители. 

На извършителя, който е братовчед на убитите, ще бъде направена психиатрична експертиза, тъй като се подозира фамилна обремененост в семейството. 

Възрастните родители на убитите са изведени от къщата. Разпитва се и майката на извършителя, с която той е живеел в същия дом.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна и към момента текат действия по разследване на тежкото деяние, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се. Назначени са съдебно-медицинска и множество други експертизи, извършват се огледи и разпити.

Предстои по-късно днес да бъде повдигнато обвинение на задържания мъж за убийството на неговите роднини. Прокуратурата ще поиска постоянен арест. Мярката ще бъде гледана от съда в неделя. От мятото на престъплението са иззети биологични материали и други веществени доказателства.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени