Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никол Харизанова и Йордан Цонев с големите награди в бойните спортове

Обща снимка на призьорите в "Златен пояс".
Снимка: boec.bg

Никол Харизанова от Българската карате киокушин федерация и Йордан Цонев от Българската федерация по канадска борба спечелиха големите награди за спортист на годината на годишните награди в бойните спортове „Златен пояс“ 2021. Церемонията се организира от Националната асоциация на бойните спортове за четвърта поредна година.

За призове в големите награди „Златен пояс“ се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. Голямата статуетка „Златен пояс“ в категорията „Най-добър спортист – мъже“ отиде при Йордан Цонев от Българската федерация по канадска борба, който тази година завоюва златен медал в кат. до 100 кг на Европейското първенство в Литва, а в началото на декември спечели и злато от Световното първенство в Букурещ, Румъния.

Отличието най-добър спортист при жените и голямата статуетка „Златен пояс“ спечели Никол Харизанова от Българската карате киокушин федерация. През 2021 година тя грабна две сребърни отличия от Европейското първенство на KWF за жени и от Световната купа на KWU, отличи се и с 2-ро място на Европейското първенство на Световния киокушин съюз. Харизанова спечели отличието „Спортист на годината – жени“ от индивидуалното награждаване на Българската карате киокушин федерация по време на „Златен пояс“ 2021. 

Кубрат Пулев връчи статуетките „Златен пояс“ на спортистите на годината за 2021.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна