Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Ивков: Искаме Левски да разчита на държавата като майка, а не мащеха

Ивайло Ивков след срещата в ММС.
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори след срещата със спортния министър Радостин Василев. Представителят на сините е категоричен, че не иска държавата да ги фаворизира, но не желае да е и негова мащеха. Ивков добави, че очаква правителството да помогне на клуба с изграждане на инфраструктура.

“Видях един човек, който познавам от дълги години, видимо с товар на плещите си, един енергичен, способен млад мъж, който е решен да извърши необходимите промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. Това за нас е достатъчно. Не желаем да бъдем фаворизирани, искаме Левски да може да разчита на държавата като на майка, а не като на мащеха.

Срещата беше изключително полезна и въпреки това спирам дотук с хубавите думи, защото е много важно как ще протекат отношенията ни за в бъдеще", започна Ивков.

"Имаме отношение с държавата като цяло, а министърът на спорта е член на Министерски съвет. От една страна подадохме наши послания, от друга - имаме общи идеи. Включително и това как да бъде регламентиран статута на професионалния футболист. Как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят, със същиите данъчни ставки.

Запознахме го с текущото състояние, защото министерството на спорта може да помогне много в тази насока, а той би могъл да лобира за всички клубове, с ясни правила да могат да разчитат на държавната помощ.

Той иска футболът да стане държавна политика. Не сме поискали държавна помощ.

Момент от срещата на министър Василев с представителите на ПФК Левски.

Имаме нужда от ясни правила. Левски, преди всичко, трябва сам да се измъкне от това положение. Не би било уместно при първата ни среща, в навечерието на Коледа, да искаме нещо конкретно. Можем да се чуваме и без камери. Отворен съм да дискутираме проблеми и да уеднакяваме позиции .Конкретна помощ? Ако считате това за помощ, инвестиции в инфраструктурата, което държавата може да направи.

Левски по най-добрия начин показа уважението към институциите като цяло. Ако искате дори с хората, които присъстват - аз, Сираков и Стоилов.

Вярвам, че не емоциите трябва да водят, а това, което се вижда и случва. Нито ще се изхвърлям с хвалебствия, нито подозрително. Подхождам с доверие. По-нататъшните ни действия ще покажат дали това доверие е било правилно да се даде в аванс, или не.

Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното, възможното и без да се ощетяват други”, разясни Ивков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна