Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бави се изграждането на нов Спешен център в Кюстендил

Бави се изграждането на нов Спешен център в Кюстендил
Снимка: Кирил Фалин

Изграждането на нов Спешен център в Кюстендил, финансиран от здравното министерство, се бави. Комплексът трябваше да бъде завършен до края на тази година.

Най-вероятно причините са финансови, каза завеждащият Спешното към районната болница в Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Новият Спешен център в Кюстендил ще е на застроена площ до 400 квадратни метра, на два етажа, на две нива и с десет гаражни клетки. Централната сграда вече е изградена в груб вид, обектът обаче не напредва.

Вероятно финансирането се бави заради коронавирусната пандемия и смяната на правителствата, а оттук се бави и изграждането на центъра.

Още по-тежка е ситуацията в Бобов дол, където също трябва да се изгради нов Спешен център до края на тази година. Там преди 5 години общината е отредила терен от около 2 декара, не е осигурено обаче финансирането.

От местната управа в миньорския град разчитаха, че служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, който е от съседния град Дупница и познава много добре проблема със здравния център в Бобов дол, най-после ще стартира процедурите по започването на обекта. Но това не става и до момента.

Спешното в Бобов дол се помещава в сградата на закритата преди 10 години общинска болница. Синдик продаде помещенията на бизнесмен от Перник, на когото Общината вече плаща наем, за да може миньорският град да има денонощна  "Бърза помощ".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна