Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С куп проблеми Наполи измъкна точка от Ювентус

Ювентус и Наполи завършиха 1:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Ювентус и Наполи завършиха 1:1 в дербито на 20-ия кръг в първенството по футбол на Италия. В срещата на "Алианц Стейдиъм" в Торино домакините не успяха да се възползват от многото проблеми при съперника, в състава на който липсваха куп играчи, включително и треньорът Лучано Спалети, заради положителни тестове за коронавирус.

Въпреки това неаполитанците вкараха първи гол чрез Дрис Мертенс в 23-ата минута, но Федерико Киеза изравни в 54-ата минута.

Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, заяви: „Това беше мач за челните места в класирането. Наполи нямаше на разположение четирима играчи от основния състав, ние в миналия мач не разполагахме с шестима. Имахме шансове да поведем в резултата, но не действахме точно и спокойно в третината на Наполи. Изравнихме, а след това отново прибързвахме и не успяхме да спечелим. Гледам с оптимизъм на този резултат. Иска ми се да играем по-спокойно и фокусирано в чуждата половина, но отчасти това е свързано с навиците на играчите. Трябва да бележим повече. Пети сме в класирането, но имаме само 28 гола. Хубавото е, че поне създаваме положения и ни предстои да поработим върху реализацията им“.

В класирането води Интер с 46 т и мач по-малко, следват Милан с 45 и Наполи с 40 т.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна