Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георгиев отрази 30 удара, но Рейнджърс загуби тежко

Александър Георгиев отразява поредния удар към вратата си.
Снимка: Ройтерс

Роденият в Русе вратар Александър Георгиев спаси 30 удара при загубата на Ню Йорк Рейнджърс с 1:5 срещу Вегас Голдън Найтс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Руският национал замени в състава Игор Шестьоркин, който бе поставен в Covid-19 протокола преди началото на двубоя.

Марк Стоун и Матиас Янмарк вкараха на Георгиев в рамките на 4:55 във втората третина и Вегас се откъсна рано в резултата, за да развали завръщането в залата на бившия си треньор Джерард Галант. Сега той води Рейнджърс, но преди четири години бе начело на Голдън Найтс при участието на отбора във финалната серия за Купа "Стенли".

Джонатан Марчесо се разписа два пъти и бившият играч на нюйоркчаните Брет Хаудън също вкара за отбора от Лас Вегас, който спечели срещу Рейнджърс за шести път във всичките им осем срещи. Робин Лехнер пък отрази 18 удара на вратата си.

Крис Крайдър бе точен за Рейнджърс с 21-ия си гол за сезона. С това поражение нюйоркчаните останаха равни с Вашингтон на върха в Столичната дивизия, докато Вегас води в Тихоокеанската с четири точки пред Анахайм.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна