Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият наставник на джудото: Целта ни е да спечелим поне два медала на ЕП в София

Той е последният български олимпийски медалист в джудото. Като собственик на клуб и като директор на възроденото спортно училище в родния Пазарджик прави и невъзможносто да върне спортната слава на града и държавата. Защото знае как. Той е  Георги Георгиев, който от скоро вече е старши треньор на националния отбор.

„Трудно взех това решение. Сериозен ангажимент е и трябваше добре да го обмисля. Съгласих се и ще остана поне до европейското и ще координирам работата на националните състезатели. Целта е едно добро представяне на това състезание. Започнахме с лагерите. Отборът е разделен на две. След олимпиадата  някои от състезателите направиха по-дълга пауза, решихме, че имат нужда в началото на годината от една базова подготовка. За това тежките състезатели от 81 килограма, 90 килограма и тежка категория при жените започнаха базова подготовка на Белмекен. А останалите състезатели са на кратък лагер в Сливен, който ще е вработващ за всички", сподели пред БНР новият старши-треньор на на националния отбор по джудо Георги Георгиев. 

"Първото голямо състезание за нашите джудисти ще е Гранд шлема в Париж на 5 и 6 февруари. Това е много важно състезание, защото там ще пробваме 7 от нашите най-силни състезатели. Това е един от най-силните турнири в света. Ще видим другите отбори на какво ниво са. Там ще са хората, с които ще трябва да се преборим на европейското. Да видим до къде са стигнали с подготовката и какво ще ни е необходимо на нас за да можем да бъдем с едни гърди преди тях на шампионата на Стария континент, на който ще бъдем домакини. Очаквам да направим една добра подготовка и след това тези, които са успели да се подготвят добре да направя това, за което ще участват на европейското, да спечелят поне два медала", допълни бронзовият медалист от ОИ в Атина 2004.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна