Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата се самосезира за заплахите срещу Борис Бонев

| обновено на 10.01.22 в 17:49
Борис Бонев
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата се самосезира по публикация в социалните мрежи на общинския съветник от София Борис Бонев, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби.

От публикацията в събота на Бонев стана ясно, че той е получил информация за непосредствена заплаха за живота му от българските служби и тя е била потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. За това той е дал подробни показания пред компетентните органи.  От прокуратурата отбелязват, че до момента те не са  уведомени за сигналите,  въпреки че по закон институциите са длъжни да докладват незабавно подобна информация. 

"Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на прокуратурата",  напомнят от държавното обвинение. 

От МВР и службите е изискана информация - сезирани ли са за заплаха спрямо Бонев и ако да - какви мерки са взети за защитата му, а самият той ще бъде призован за снемане на обяснения.

СДВР разследва заплахите. Сигналът вече е разпределен и по него се работи, научи "Хоризонт".
Към момента в СДВР няма информация на Бонев да е назначавана охрана. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна